Шаран с подлучен гъбен сос

Дата: 08.06.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 кг шаран
1 ч. ч. кисело мляко
4-5 стръка магданоз
зехтин за намазняване
400 г домати
200 г печурки
2-3 стръка пресен чесън
4 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Шаран с подлучен гъбен сосШаранът се филетира, кожата се отстранява и филетата се нарязват на порционни парчета. Заливат се с разбитото с малко вода кисело мляко и се оставят да престоят така няколко часа, за да се отстрани миризмата.
2
Шаран с подлучен гъбен сос 2След това филетата се изплакват, подсушават се, поръсват се със сол и се намазняват със зехтин. Пекат се на грил-тиган по около 5-8 минути от всяка страна.
3
Шаран с подлучен гъбен сос 3Печурките се нарязват на филийки и се запържват на силен огън в предварително загретия зехтин. Щом се зачервят, се налива виното, изчаква се то да се изпари и се добавят обелените и нарязани надребно домати.
4
Шаран с подлучен гъбен сос 4Сосът се посолява, разбърква се и се оставя да ври на слаб огън 3-4 минути. След това се прибавят нарязаните наситно стръкове пресен чесън и всичко къкри още 2-3 минути.
5
Шаран с подлучен гъбен сос 5При сервиране рибните филета се поливат със соса и се поръсват с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2013
Забравете щастливите физиономии от малкия екран на хора, които филетират шаран! Усмивките, които раздават, докато вадят с пинсети костиците. Действителността не е телевизия, особено ако ви е за първи път и няма кой да ви покаже „чалъмите“. Дрането на шаран се оказа ситуация, близка до екстремен сървайвър. И тъкмо, когато почнете да схващате как става … рибата ще свърши. Но, нека тези редове не ви спират да опитате тази рецепта – тя е страхотна! Забравих за всичките страдания, щом дегустирах полученият резултат с чаша бяло вино. Опитайте и вие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта