Палак панир

Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2003
Палак панир
 
Необходими продукти:
500 г спанак
2 1/2 л прясно мляко
3 стръка лук
2 стръка чесън
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
1/2 ч. л. канела
1 резен джинджифил
2 главички карамфил
2 зърна бахар
4 домата
3-4 с. л. кисело мляко
70-80 мл лимонов сок
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Палак панир
Млякото се кипва, след това се оттегля от котлона, посолява се и в него се налива лимоновият сок, за да го пресече. Разбърква се, връща се на котлона и след като поври малко, се изсипва в тензух, за да се отцеди от водата.
2
Палак панир 2
В тенджера с вода се сипва около 1 ч. л. сол, слага се спанакът и се кипва. Спанакът се вари не повече от минута, след което се изцежда и се пюрира.
3
Палак панир 3
Изцедената топка сирене се нарязва на кубчета, поставя се в тиган с повече олио и се запържва на силен огън до златисто. Готовите кубчета се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
4
Палак панир 4
В половината от олиото, в което е пържено сиренето, се запържват подправките (кимион, кориандър, бахар, карамфил, канела), а след това се добавят нарязаните на колелца лук и чесън и наситненият джинджифил.
5
Палак панир 5
Зърната бахар се изваждат и в тигана се прибавят нарязаните на кубчета домати, пюрираният спанак, няколко лъжици кисело мляко и сол на вкус. Разбърква се и се запържва.
6
Палак панир 6
Ястието се сервира върху канапе от сварен ориз, а отгоре се подреждат кубчетата сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: