Парченца говеждо върху канапе от пресни зеленчуци с аромат на розмарин

Гост: Бернхард Айхнер
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2006
Парченца говеждо върху канапе от пресни зеленчуци с аромат на розмарин
 
Необходими продукти:
200 г говеждо контра филе
6-7 чери доматa
3-4 сварени пресни картофа
10 връхчета розмарин
3 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
микс от цикория, рукула и листа от глухарчета
1 с. л. зехтин
1 ч. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Парченца говеждо върху канапе от пресни зеленчуци с аромат на розмарин
Месото се овкусява с черен пипер и сол и се запържва от двете страни в нагорещения зехтин, докато се образува коричка. След това се изважда, а зехтинът се запазва.
2
Парченца говеждо върху канапе от пресни зеленчуци с аромат на розмарин 2
Розмаринът се нарязва наситно, чери доматите – на половинки, варените картофи - на шайби.
3
Парченца говеждо върху канапе от пресни зеленчуци с аромат на розмарин 3
В зехтина, в който е пържено месото, се впръсква балсамов оцет, долива се още малко зехтин, посолява се и се добавят наситненият розмарин, доматчетата и нарязаните на шайби варени картофи.
4
Парченца говеждо върху канапе от пресни зеленчуци с аромат на розмарин 4
Листата от цикория, рукула и глухарчета се смесват в купа и се овкусяват с балсамов оцет, зехтин и сол.
5
Парченца говеждо върху канапе от пресни зеленчуци с аромат на розмарин 5
В порционна чиния се оформя канапе от листните зеленчуци, върху него се подреждат чери доматите и картофите, отгоре се слага нарязаното на филии говеждо месо. Поръсва се с малко зехтин и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: