Барабой с мръви

Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2003
Барабой с мръви
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
500-600 г обезкостен свински врат
4-5 стръка лук
2 червени печени чушки (от туршия)
1 с. л. наситнен пресен девесил (1 ч. л. сух)
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Барабой с мръви
Обелените картофи и месото се нарязват на едри кубчета. В дълбок съд се загрява олиото и месото се кавърдисва, докато се зачерви.
2
Барабой с мръви 2
Лукът се нарязва на колелца и се сипва при месото. Посолява се, похлупва се и се задушава, докато образувалият се месен сок се изпари (около 10 минути).
3
Барабой с мръви 3
Добавят се нарязаните на малки парчета чушки, поръсва се с червения пипер, сипват се картофите. Налива се вода до нивото на продуктите и ястието се задушава 20-30 минути на тих огън под капак. Накрая се поръсва с девесил.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: