Копривщенска дроб сарма

Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2003
Копривщенска дроб сарма
 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
сол за варене на комплекта
3-4 стръка лук
2 с. л. олио
200 г ориз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух джоджен (2-3 стръка пресен)
1 с. л. пресен девесил
1 агнешко було


Начин на приготвяне:
1
Копривщенска дроб сарма
В тенджера със студена вода се слага агнешкият комплект (бял и черен дроб, сърце, далак), посолява се и се сварява. След това месото се нарязва на малки кубчета, а бульонът се запазва.
2
Копривщенска дроб сарма 2
Лукът се нарязва и се кавърдисва (запържва) в тиган със сгорещеното олио. Добавят се дреболиите и когато се позапържат, се сипва оризът. Подправя се с червен пипер, сол, джоджен и девесил и се разрежда с около 200 мл бульон от месото.
3
Копривщенска дроб сарма 3
Булото (кърпата) се нарязва на еднакви по големина парчета, в тях се слага плънката, завиват се сарми и се поставят в тава. Наливат се 1-2 пръста вода и ястието се пече около 20-30 минути във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: