Замразено палачинково руло

Дата: 22.07.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
сокът от 2 портокала
2 с. л. пудра захар
3 жълтъка
30 г масло
150 мл сметана
1 щипка сол
2-3 с. л. пудра захра
2-3 с. л. брашно
150 мл прясно мляко
кората от 1 портокал
 

Начин на приготвяне:
1
Замразено палачинково рулоЯйцата се разбиват с прясното мляко и постепенно се добавят брашното, пудрата захар, солта. Изпичат се палачинки.
2
Замразено палачинково руло 2Кремът се приготвя, като пудрата захар се карамелизира с малко масло. Налива се портокаловият сок, добавя се настъргана кора от портокал и се оставя на котлона, докато се сгъсти.
3
Замразено палачинково руло 3Жълтъците се разбиват на водна пара и в тях се излива редуцираната смес. Оставя се да се охлади в хладилник. След това се смесва с охладената разбита сметана.
4
Замразено палачинково руло 4Върху лист от метално фолио се слага лист вакуумиращо фолио. Върху него една до друга се нареждат палачинките, като леко се припокриват. Нанася се кремът (една част се запазва за декорация) и се навива на руло.
5
Замразено палачинково руло 5Палачинковото руло се оставя да се замрази в хладилник. След това фолиото се маха, рулото се нарязва на парчета и се сервира, като се полива с останалия крем и се поръсва с филиран бадем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта