Десерт "Експлозия"

Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 праскови
4 листа индрише
50 г шам фъстък
50 г мюсли
200 мл бяло вино "Шардоне"
1-2 с. л. захар
1-2 с. л. сметана


Начин на приготвяне:
1
Десерт
В тенджера се кипва вода и се изсипва мюслито. Прасковите се измиват, обелват се и едната се разрязва на половини, другата – на резенчета.
2
Десерт
В подходяща тенджерка се наливат 250 г вода, добавят се виното, захарта, индришето и се вари, докато захарта се разтвори напълно. Прасковите се пошират във винения разтвор.
3
Десерт
Шам фъстъкът се залива със 70-80 мл вода, кипва се. Когато омекне, се сваля от котлона, налива се сметаната и се пасира.
4
Десерт
Омекналото мюсли се прецежда. В средата на порционна чиния се поставя метален готварски пръстен. В него с лъжица се слага от мюслито, като се притиска. След това пръстенът се маха.
5
Десерт
Около и върху мюслито се полива със сос от шам фъстък. Отгоре се поставя половин поширана праскова, отстрани се декорира с резенчета праскови и листо индрише.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
Dia659 се регистрира в сайта.
assya.toneva@gmail.com се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: