Сладки кратуни от България

Гост: Христо Димитров, хореограф на ансамбъл "Българе"
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2005
Сладки кратуни от България
 
Необходими продукти:
3 пъпеша
100 г малини
100 г боровинки
50 г орехови ядки
4-5 с. л. мед
1/2 кофичка кисело мляко
200 г кайсии
100 г обикновени бисквити
5 с. л. мед
100 г сладолед
100 г ягоди
2 нектарини


Начин на приготвяне:
1
Сладки кратуни от България
Всички пъпеши се издълбават и обелват. Капачетата се запазват необелени, за да се използват по-късно за "шапчици".
2
Сладки кратуни от България 2
За родопската кратуна ореховите ядки се смилат, смесват се с боровинките, малините, киселото мляко и меда и се пасират. Единият пъпеш се пълни с готовата смес.
3
Сладки кратуни от България 3
За добруджанската кратуна бисквитите и кайсиите се смилат с блендер, след това се разбъркват с меда. С получената смес се пълни вторият пъпеш.
4
Сладки кратуни от България 4
За северняшката кратуна плодовете се нарязват надребно и се разбъркват със следоледа. Третият пъпеш се пълни с плодово-сладоледената смес. Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: