Сорбе от пъпеш

Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шоколад (100 г)
200 г малини
1 кг пъпеш
200 г захар
200 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Сорбе от пъпеш
Пъпешът се маркира зигзагообразно с молив през средата. След това внимателно се разрязва по очертанията.
2
Сорбе от пъпеш 2
Получените половини на пъпеша се почистват от семето и вътрешността се издълбава с лъжица.
3
Сорбе от пъпеш 3
Захарта се кипва във водата. Месестата част на пъпеша се пюрира заедно със захарния сироп. Сместа се пресипва в купа и се поставя във фризер, като през 1 час се разбърква. Във фризер се поставят и издълбаните половинки пъпеш. Престояват 6-8 часа.
4
Сорбе от пъпеш 4
Шоколадът се начупва в купа, разтопява се, разстила се върху подходяща повърхност (обърната с дъното нагоре тава) и се оставя да стегне. След това с нож се изрязват спирали.
5
Сорбе от пъпеш 5
С лъжица за сладолед се оформят топки от сорбето и се поставят в двете половинки пъпеш. Отгоре десертът се украсява със спирали от шоколад, полива се с пюрираните и прецедени малини и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: