Запечен праз с ароматни трохи

Неустоимо апетитна гарнитура за есенно-зимния сезон
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 стръка праз
2 глави лук
1 скилидка чесън
5 филийки хляб
1 лимон
100 г заквасена сметана
1 стрък мащерка
1 щипка сухо чили
150 мл зеленчуков бульон
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечен праз с ароматни трохи
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 20 мл от зехтина.
2
Запечен праз с ароматни трохи 2
Деглазира се с виното.
3
Запечен праз с ароматни трохи 3
Щом се редуцира, отгоре внимателно се подрежда празът, нарязан на парчета с дължина от 5 см.
4
Запечен праз с ароматни трохи 4
Наливат се 100 мл от бульона и се добавят наситнени листенца мащерка, овкусява се със сол и черен пипер и се наливат 2 с. л. от лимоновия сок. Похлупва се и се готви 10 минути на тих огън.
5
Запечен праз с ароматни трохи 5
Заквасената сметана се разбива с останалия бульон и чилито и се нея се залива празът.
6
Запечен праз с ароматни трохи 6
Хлябът се смила на трохи, които се смесват с останалия зехтин и настърганата кора от лимон и се разпределят върху праза.
7
Запечен праз с ароматни трохи 7
Ястието се запича на грил програма до златисто – около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2017
Хапнахме го с допълнително сиренце.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2015
Като добавка към кюфтенцата в бекон
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Изглежда добре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: