Запечени картофи по шведски

Вкусни и ароматни запечени картофи с чесън
Източник: Agy
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.05.2015
Запечени картофи по шведски
Запечени картофи по шведски
Запечени картофи по шведски
Запечени картофи по шведски
 
Необходими продукти:
8 картофа
75 г краве масло
10 скилидки чесън
галета
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и във всеки картоф се правят прорези (не до края), на разстояние от около 3-4 мм един от друг.
2
Подреждат се в намазана с олио тава, с разрезите нагоре.
3
Върху картофите се слагат тънки резенчета масло.
4
Запечени картофи по шведски 4
Пекат се около 25 минути в силно загрята фурна.
5
Запечени картофи по шведски 5
След като се извадят, се поръсват с морска сол и черен пипер. Във всеки прорез на картофите се слагат тънки резенчета чесън. Поръсват се с галета и отгоре отново се слага масло.

6
Запечени картофи по шведски 6
Връщат се във фурната за около още 20 минути.


7
Запечени картофи по шведски 7
Сервират се топли.



Съвети:
Препоръчително е, по възможност, картофите да не се режат до края. Най-лесно е, прорезите да се направят през около 5 мм разстояние един от друг. Идеална гарнитура за риба или пиле.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2019
Често приготвяна от мен рецепта, повечето пъти поставям тънки парченца кашкавал и бекон или друг вид подходящо месо.
5.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Направих ги с хартия за печене,станаха много вкусни!
4.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Станаха страхотни!
3.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2015
Аз използвах пресни картофи и не ги обелих. Станаха чудесно!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2015
Много готина рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: