Запечени картофи по шведски

Дата: 16.05.2015
Източник: Agy
ТИТЛА: Експериментатор
Запечени картофи по шведскиЗапечени картофи по шведскиЗапечени картофи по шведскиЗапечени картофи по шведски
 
Необходими продукти:
8 картофа
75 г краве масло
10 скилидки чесън
галета
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и във всеки картоф се правят прорези (не до края), на разстояние от около 3-4 мм един от друг.
2
Подреждат се в намазана с олио тава, с разрезите нагоре.
3
Върху картофите се слагат тънки резенчета масло.
4
Запечени картофи по шведски 4Пекат се около 25 минути в силно загрята фурна.
5
Запечени картофи по шведски 5След като се извадят, се поръсват с морска сол и черен пипер. Във всеки прорез на картофите се слагат тънки резенчета чесън. Поръсват се с галета и отгоре отново се слага масло.

6
Запечени картофи по шведски 6Връщат се във фурната за около още 20 минути.


7
Запечени картофи по шведски 7Сервират се топли.



Съвети:
Препоръчително е, по възможност, картофите да не се режат до края. Най-лесно е, прорезите да се направят през около 5 мм разстояние един от друг. Идеална гарнитура за риба или пиле.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2019
Често приготвяна от мен рецепта, повечето пъти поставям тънки парченца кашкавал и бекон или друг вид подходящо месо.
5.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Направих ги с хартия за печене,станаха много вкусни!
4.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Станаха страхотни!
3.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2015
Аз използвах пресни картофи и не ги обелих. Станаха чудесно!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2015
Много готина рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Jorj Lubenov коментира рецептата Салата „Цезар“
Спасов коментира рецептата Крем карамел с тиква
Спасов коментира рецептата Порткалов кекс
Спасов коментира рецептата Картофена салата
Simona Gencheva се регистрира в сайта.
Desislava Genova публикува рецептата Торта \"Киндер пингуи\"
Теодора Велева се регистрира в сайта.
Galena Petrova се регистрира в сайта.
Спасов коментира рецептата Пикантни пълнени кюфтета
zenata коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
Анна коментира рецептата Аспержи Ен кроте
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта