Запечени картофи с пармезан

Ароматно предястие с италианско сирене, сметана и чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг картофи
100 г сирене „Пармезан“
400 мл животинска сметана
4 стръка пресен лук
3 скилидки чесън
1 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. сух розмарин
сирене „Пармезан“


Начин на приготвяне:
1
Запечени картофи с пармезан

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се слагат в купа. Прибавят се настърганият пармезан, мащерката, розмаринът и сметаната. Разбърква се.

 


2
Запечени картофи с пармезан 2

Картофите се обелват и се нарязват натънко на мандолина.

 


3
Запечени картофи с пармезан 3

Разпределят се в алуминиеви формички за мъфини и се заливат със сметановата смес.

 

 


4
Запечени картофи с пармезан 4

Пече се за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се поръсват с пармезан и се пекат още 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2015
Звучи фантастично! Утре ще я направя и ще докладвам!
2.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2014
страхтни картофки
1.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2013
Рецептата е лесна за приготвяне, а резултатът е повече от прекрасен. Добавих по-малко пармезан, но се получи добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: