Зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе

Лятно вегетарианско предястие от латиноамериканската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г зелен фасул
50 г белени тиквени семки
80-100 мл олио
2 картофа
2 домата
1/2 глава кромид лук
1-2 пера пресен лук
2-3 стръка магданоз
2-3 с. л. оцет
1 щипка захар
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе
Зеленият фасул се нарязва на едри парчета. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе 2
Картофите се сипват в тенджера с кипнала подсолена вода, над тях в цедка се слага фасулът (ако е необходимо, се долива вода) и се сваряват. За фасула са необходими около 15-18 минути.
3
Зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе 3
Тиквените семки се запичат в сух тиган.
4
Зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе 4
Перата пресен лук и магданозът се слагат в блендер. Сипват се олиото и оцетът и се подправя със захар, черен пипер и сол на вкус.
5
Зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе 5
Накрая се добавят запечените тиквени семки и се пасира, докато се получи хомогенна смес.
6
Зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе 6
След като се сварят, картофите и фасулът се отцеждат от водата и се слагат в салатена купа заедно с нарязаните домати и лук.
7
Зелен фасул с картофи и сос от тиквено семе 7
Предястието се залива със соса от тиквени семки. Сервира се охладено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: