Зелена салата с репички и маслини

Хранене на детето над 3 години
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2015
Зелена салата с репички и маслини
 
Необходими продукти:
1 зелена салата (маруля)
3 стръка пресен лук
1 връзка репички
15 маслини (без костилки)

за заливката:
20 мл оцет (2 с. л.)
30 мл растителна мазнина (3 с. л.)
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Листата на зелената салата се измиват добре, подсушават се и се нарязват на ивици (или се накъсват на едри парчета).

2
Лукът се нарязва надребно, а репичките – на полумесеци.

3
Всички продукти се смесват в салатена чиния и се заливат с маринатата.

4
Най-отгоре се слагат маслините, нарязани на шайби.



Съвет:
За деца над 6 години вместо с маслини салатата може да се поръси с 2–3 с. л. белени слънчогледови семки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2017
страхотна салата за ракията
1.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2017
Много свежа и приятна салатка!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: