"Зеленчуков терин"

Дата: 21.06.2010
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
250–300 г броколи
50 г кашкавал
30 г краве масло
1 жълтък
2 стръка пресен лук
сол на вкус
250 мл студено прясно мляко
50–80 г кашкавал
50 г краве масло
1 с. л. брашно
500 г моркови
сол на вкус
2–3 щипки индийско орехче
200 г спанак
150 г извара
50 г орехови ядки
2 яйца
сол на вкус
500 г пресни картофи
125 г сирене „Крема“
1 белтък
4–5 стръка копър
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Стеблата на броколите се отрязват, обелват се и заедно с розичките се сваряват за около 15 минути в подсолена вода. Изваждат се с помощта на решетеста лъжица и се оставят настрана.
2
Морковите се остъргват, а картофите се измиват внимателно, без да се белят. Почистените зеленчуци се сваряват в отделни съдове с подсолена вода за 15 минути. Спанакът се попарва за секунди във вряла вода и се охлажда със студена, след което се отцежда.
3
Броколите се пюрират заедно със спанака. Добавят се изварата, двете яйца, солта и смлените със сол орехови ядки. Получената смес се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печене форма за кекс (30 см).
4
Картофите се намачкват и се смесват с белтъка, сиренето “Крема”, наситнения копър и индийското орехче. Сместа се посолява, разбърква се и се разпределя върху пюрето от броколи.
5
Пресният лук се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото масло. Морковите се намачкват в купа и се смесват със запържения лук, жълтъка и настъргания кашкавал. Сместа се посолява, разбърква се и се разпределя върху картофеното пюре.
6
Теринът се пече около 30 минути на водна баня в предварително загрята до 180 градуса фурна. След това се обръща върху дъска и се оставя да се охлади.
7
Сосът се приготвя, като брашното се запържва в маслото за около 30 секунди. Налива се млякото и щом кипне, се посолява и се добавя настърганият кашкавал. Разбърква се непрекъснато, докато кашкавалът се разтопи. Теринът се залива със соса и се нарязва на филии.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта