"Зеленчуков терин"

Дата: 21.06.2010
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
250–300 г броколи
50 г кашкавал
30 г краве масло
1 жълтък
2 стръка пресен лук
сол на вкус
250 мл студено прясно мляко
50–80 г кашкавал
50 г краве масло
1 с. л. брашно
500 г моркови
сол на вкус
2–3 щипки индийско орехче
200 г спанак
150 г извара
50 г орехови ядки
2 яйца
сол на вкус
500 г пресни картофи
125 г сирене „Крема“
1 белтък
4–5 стръка копър
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Стеблата на броколите се отрязват, обелват се и заедно с розичките се сваряват за около 15 минути в подсолена вода. Изваждат се с помощта на решетеста лъжица и се оставят настрана.
2
Морковите се остъргват, а картофите се измиват внимателно, без да се белят. Почистените зеленчуци се сваряват в отделни съдове с подсолена вода за 15 минути. Спанакът се попарва за секунди във вряла вода и се охлажда със студена, след което се отцежда.
3
Броколите се пюрират заедно със спанака. Добавят се изварата, двете яйца, солта и смлените със сол орехови ядки. Получената смес се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печене форма за кекс (30 см).
4
Картофите се намачкват и се смесват с белтъка, сиренето “Крема”, наситнения копър и индийското орехче. Сместа се посолява, разбърква се и се разпределя върху пюрето от броколи.
5
Пресният лук се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото масло. Морковите се намачкват в купа и се смесват със запържения лук, жълтъка и настъргания кашкавал. Сместа се посолява, разбърква се и се разпределя върху картофеното пюре.
6
Теринът се пече около 30 минути на водна баня в предварително загрята до 180 градуса фурна. След това се обръща върху дъска и се оставя да се охлади.
7
Сосът се приготвя, като брашното се запържва в маслото за около 30 секунди. Налива се млякото и щом кипне, се посолява и се добавя настърганият кашкавал. Разбърква се непрекъснато, докато кашкавалът се разтопи. Теринът се залива със соса и се нарязва на филии.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта