Пълнено пиле с кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Пълнено пиле с кисело зеле
 
Необходими продукти:
1 пиле (1-1,2 кг)
4-5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
150 г гъби
2 глави лук (големи)
250 г ориз
черен пипер на вкус
2-3 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1 кисела зелка (средноголяма)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя плънката, като лукът се нарязва наситно и се запържва в нагорещеното олио. Добавя се оризът и червеният пипер. Когато оризът стане стъклен, се сипва топла вода и се оствя на тих огън, докато оризът набъбне.
2
След това се прибавят почистените и нарязани на филии гъби, чубрицата и черният пипер.
3
Пилето се почиства добре, измива се и започва да се пълни с плънката. След това се зашива, така че да не изпадне плънката. Вари се за около един час в тенджера с посолена вода.
4
Пилето се слага в средата на глинен гювеч, добавя се предварително нарязаното кисело зеле, подправките, малко вода (около 1 пръст от дъното на гювеча) и се пече до готовност при температура 180 градуса.Рецептата е приготвена от готвачката Цветелина Пейковска.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2021
Здравейте, Вера, печатна грешка, коригирана е. Благодарим ви, че ни писахте.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2021
Как е възможно да се сготви за 10 минути??
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: