Пълнен калмар с ризото и морски дарове

Дата: 18.06.2010
Източник: Бон Апети
Пълнен калмар с ризото и морски дарове
 
Необходими продукти:
1 туба от калмар
по 1 щипка червен пипер, сол и захар
150 мл горещо олио
3 жълтъка
50 г ориз
4 с. л. зехтин
1 малък резен джинджифил
50 г замразен грах
1 морков
1/2 глава лук
250 г микс от морски дарове
2 кубчета зеленчуков бульон
1 малък резен джинджифил
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
10 зърна бял пипер
1 ч. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя бульонът, като в 1 л вода се слагат продуктите предназначени за него. След като заври и зенечуците омекнат, в бульона се потапя калмарът за не повече от 3 минути.
2
Ризотото се приготвя, като зеленчуците се нарязват надребно и се задушават заедно с морските дарове в зехтина. След като омекнат, към тях се прибавя оризът. Когато стане прозрачен, веднага се наливат около 150 мл от прецедения бульон, в който се е варил калмарът.
3
Приготвя се сос "Муселин", като разбитите жълтъци се смесват с горещото, но не препържено олио и всичко се пасира подобно на майонеза. Накрая се овкусява с подправките и лимоновият сок.
4
С готовото ризото се пълни калмарът. Полива се със соса "Муселин" и се поставя да се опече на най-горния реотан на фурната. 
 
Съвет:
Готовият калмар се поднася с гарнитура от бланширани зеленчуци - моркови, броколи, които са запържени за кратко с масло и овкусени със сол.
 
Рецептата е приготвена от майстор готвача Мустафа Карасали.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта