Яхния от грах с наденица

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Яхния от грах с наденица
 
Необходими продукти:
700 г консервиран грах
2 наденици
1 глава лук
1 морков
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. олио
3 скилидки чесън
2 домата
2 с. л. брашно
1/4 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
стръкове копър за украса



Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се режат на кубчета и се запържват в олиото за 2 минути. Добавят се чесънът, нарязан на шайби, сол, черен пипер, червеният пипер и наситненият копър.
2
Слагат се грахът и доматите, нарязани на кубчета, и се наливат около 500 мл вода.
3
Всичко се вари 25 минути на слаб огън, докато зеленчуците станат готови. Ако е нужно, се долива още вода и се оставя да ври до готовност. Брашното се размива с 2–3 с. л. вода и се добавя, за да се сгъсти сместа.
4
Наденицата се нарязва на шайби, запича се на тиган и се добавя към граха.
5
Ястието се сервира украсено с копър.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2022
Хубава идея за наденица и грах. Не ми беше хрумвала. Запържих най-напред наденицата, която след това извадих, за да може основата с лук и моркови да се овкуси още по-добре в мазнината на наденицата. Доста ароматно ядене.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2021
Вкусно, не ми беше хрумвало да го направя с наденица, благодаря за идеята!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Страхотна идея. Досега бях готвила само с пилешко или свинско, но и с наденица е доста вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2014
Рецептата е супер много добре се получи
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: