Зеленчуков терин

Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2010
Зеленчуков терин
 
Необходими продукти:
3 червени чушки
3 оранжеви чушки
3 зелени чушки
2 тиквички
2 патладжана
3 скилидки чесън
1 с. л. каперси
9 с. л. зехтин
2 пакетчета желатин
6–7 листа салвия
сол и бял пипер на вкус
4–5 листа босилек
2 с. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Чушките се почистват и се режат на четвъртинки, след това се овкусяват със сол и пипер и се заливат с 3 с. л. зехтин. Запичат се в подходящ съд 2–3 минути от всяка страна до промяна на цвета и се изваждат.
2
Тиквичките се нарязват на тънки ленти и се сотират за около 3 минути в тиган с 3 с. л. зехтин, накълцания чесън и каперсите, след това се изваждат при чушките.
3
Патладжаните се режат на ленти, осоляват се и се оставят да се отцедят за 20 минути. Пекат се на скара или тефлонов тиган с останалия зехтин до златисто. Добавят се към другите зеленчуци.
4
Босилекът, оцетът и зехтинът се пасират и с получения дресинг се овкусяват зеленчуците.
5
Желатинът се разтваря в студена вода и се оставя да набъбне около 10 минути, след това се разтваря на водна баня.
6
Теринът се реди, като дъното на съд с форма по желание се намазва с фин слой желатин, разстилат се листата салвия, върху тях – лентите патладжан, върху тях –чушките, и след това – тиквичките. Реденето се повтаря, като след всеки ред се сипва тънък слой желатин. Накрая се покрива с ред патладжанови ленти и се залива с останалия желатин.
7
Предястието се оставя в хладилник поне за 2 часа. Преди консумация дъното на съда се потапя в съд с топла вода за около 1 минута и се обръща в подходяща чиния. Ястието се реже на порции и се консумира със салати или по желание с различни дресинги.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: