Зеленчуков терин

Дата: 17.06.2010
Източник: Бон Апети
Зеленчуков терин
 
Необходими продукти:
3 червени чушки
2 с. л. балсамов оцет
4–5 листа босилек
сол и бял пипер на вкус
6–7 листа салвия
2 пакетчета желатин
9 с. л. зехтин
1 с. л. каперси
3 скилидки чесън
2 патладжана
2 тиквички
3 зелени чушки
3 оранжеви чушки
3 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Чушките се почистват и се режат на четвъртинки, след това се овкусяват със сол и пипер и се заливат с 3 с. л. зехтин. Запичат се в подходящ съд 2–3 минути от всяка страна до промяна на цвета и се изваждат.
2
Тиквичките се нарязват на тънки ленти и се сотират за около 3 минути в тиган с 3 с. л. зехтин, накълцания чесън и каперсите, след това се изваждат при чушките.
3
Патладжаните се режат на ленти, осоляват се и се оставят да се отцедят за 20 минути. Пекат се на скара или тефлонов тиган с останалия зехтин до златисто. Добавят се към другите зеленчуци.
4
Босилекът, оцетът и зехтинът се пасират и с получения дресинг се овкусяват зеленчуците.
5
Желатинът се разтваря в студена вода и се оставя да набъбне около 10 минути, след това се разтваря на водна баня.
6
Теринът се реди, като дъното на съд с форма по желание се намазва с фин слой желатин, разстилат се листата салвия, върху тях – лентите патладжан, върху тях –чушките, и след това – тиквичките. Реденето се повтаря, като след всеки ред се сипва тънък слой желатин. Накрая се покрива с ред патладжанови ленти и се залива с останалия желатин.
7
Предястието се оставя в хладилник поне за 2 часа. Преди консумация дъното на съда се потапя в съд с топла вода за около 1 минута и се обръща в подходяща чиния. Ястието се реже на порции и се консумира със салати или по желание с различни дресинги.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта