Постен чомлек

Дата: 11.06.2010
Източник: Бон Апети
Постен чомлек
 
Необходими продукти:
100 г картофи
1 стрък пресен лук
1 к. ч. червено вино
1/2 ч. л. черен пипер
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
1 глава чесън
100 г маслини
4 домата
1 к. ч. олио
2 големи глави лук
1 кг арпаджик
сол и чубрица на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наситно и се задушава в сгорещеното олио до златисто. Прибавят се доматите, обелени и настъргани на едро ренде, заедно с предварително обеления арпаджик, нарязаните наситно скилидки чесън, нарязания на кубчета картоф, маслините, червеният, черният пипер и дафиновия лист.
2
Налива се вода, колкото да ги покрие, след това се сипва виното, посолява се и се прибавя стрита чубрица. Ястието се задушава на слаб огън.
3
Когато лукчетата омекнат, се прибавя брашното, предварително препечено на сух тиган и размито с 1 к. ч. хладка вода. Ястието се задушава още десетина минути и се сервира, гарнирано с нарязания наситно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта