Гъбен жулиен

Дата: 14.06.2010
Източник: Бон Апети
Гъбен жулиен
 
Необходими продукти:
4 глави лук
700-800 г гъби (печурки, челядинки, манатарки)
1 кофичка заквасена сметана (малка)
1/2 връзка копър
50 г краве масло
кашкавал за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбен жулиенЛукът се нарязва наситно и се запържва до златисто.
2
Гъбен жулиен 2Добавят се нарязаните наситно гъби (ако се използват пресни гъби, трябва да се сварят предварително). Задушава се и се прибавят сметаната и подправките.
3
Гъбен жулиен 3Готовата смес се изсипва в малки метални купички или тимбалчета.
4
Гъбен жулиен 4Поръсва се настърган капкавал и се печат във фурната до златисто. Поднася се горещо.


В руската кухня терминът "Жулиен" се отнася към тип ястие, а не, както е по-популярно в европейската кухня, начин на рязане на продуктите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта