Качамак със зеленчуци

Дата: 14.06.2010
Източник: Бон Апети
Качамак със зеленчуци
 
Необходими продукти:
250 г пакет царевичен грис
сол и бял пипер на вкус
1 с. л. краве масло
3 с. л. зехтин
200 г чери доматчета
100 г грах
2 червени чушки
1 глава лук
150 г моркови
300 г патладжан
стрък мащерка за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Качамакът се приготвя според упътването на опаковката на царевичния грис.
2
Лукът и морковите се режат наситно и се запържват в зехтина за 3–4 минути, добавят се патладжанът и чушките, нарязани наедро, и сместа се бърка още 2 минути. Досипват се 70 мл вода и след като се изпари, се добавят грахът и разполовените доматчета.
3
Сместа се разпределя върху готовия качамак, поднесен в чинии или купи по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта