Редена мусака с тофу

Дата: 16.06.2010
Източник: Бон Апети
Редена мусака с тофу
 
Необходими продукти:
400 г патладжани
200 г моркови
2 глави лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
250 г тофу
4 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се режат на ленти и се осоляват. Оставят се в наклонена тавичка за около 20 минути, за да пуснат горчивия сок, след това се пържат до златисто в загрято олио. Изваждат се в чиния и се покриват с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
2
Чушките и морковите се режат на жулиен, а лукът – на полумесеци, и се задушават в зехтина и 50 мл вода. Овкусяват се със сол и пипер.
3
В тавичка се разстилат изпържените патладжани и се покриват с част от задушените зеленчуци. Прави се втори ред и върху зеленчуците се поставят ленти от тофуто. Пече се на 190 градуса 6–7 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта