Вариация от сирене с плодове

Дата: 22.06.2010
Източник: Бон Апети
Вариация от сирене с плодове
 
Необходими продукти:
100 г ябълки
100 мл портокалов сок
4–5 с. л. галета
1 яйце
2 с. л. брашно
мащерка и магданоз за декориране
200 г козе сирене
3-4 листа пресен спанак
50 г кашу
1/2 авокадо
40 г захар
200 мл бяло вино
100 г круши
1 ч. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Бялото вино се загрява със захарта до пълното й разтваряне. След като сместа заври, в нея се бланшират предварително почистените и оформени круши и ябълки. Изваждат се и след като виното изстине, отново се потапят в него и се оставят, за да не потъмнеят.
2
Авокадото се нарязва на кубчета, а кашуто се запича в сух тефлонов тиган за минута.
3
От сиренето се оформят две шайби, като едната трябва да бъде малко по-дебела от другата. По-тънката се панира последователно с брашно, яйце и галета, след което се изпържва от двете страни до златисто
4
Дресингът се приготвя, като портокаловият сок се редуцира на тих огън за малко, добавя се медът и когато сместа се сгъсти, се оттегля от огъня. Предварително измитият и подсушен спанак се поставя в чинията за сервиране. На кръст се подреждат парченцата ябълка и круша. В единия край се слагат двете шайби сирене, като панираната е отгоре. Поръсва се с авокадото и запеченото кашу и се полива с дресинга. Накрая се украсява със стрък мащерка или магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта