Пълнени чушки с булгур и шунка

Дата: 09.07.2010
Източник: Бон Апети
Пълнени чушки с булгур и шунка
 
Необходими продукти:
4 зелени камби
2 скилидки чесън
200 г кисело мляко
сол на вкус
4 листа босилек
2 стръка пресен лук
2 с. л. зехтин
150 г сушени домати (мариновани)
250 г шунка
300 г булгур
2 стръка копър
 

Начин на приготвяне:
1
Камбите се разполовяват, почистват се от семките и се поставят в намазнена със зехтина тава. Булгурът се вари в подсолена вода и се отцежда.
2
Шунката се нарязва на кубчета, доматите – на ивици, а лукът се наситнява. Зеленчуците и шунката се смесват, прибавят се към сварения булгур и се разбърква добре.
3
Разполовените чушки се пълнят със сместа и се запичат за 3–4 минути на 200 градуса.
4
Копърът и чесънът се наситняват и се смесват с киселото мляко. При сервиране чушките се заливат и се украсяват с листенцата босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


321 ДУШИ ОНЛАЙН
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта