Гювеч от зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2010
Гювеч от зеленчуци
 
Необходими продукти:
200 г картофи
100 г лук
100 г тиквички
100 г патладжани
100 г домати
1–2 чушки
1–2 моркова
2–3 гъби
100 г бамя
2–3 люти чушки
100 г доматено пюре
50 мл олио
сол на вкус
мащерка за украса


Начин на приготвяне:
1
Всички зеленчуци се почистват, измиват се, режат се наедро и се подреждат в тава или глинен съд.
2
В купа се сипват доматеното пюре, олиото, 1 ч. ч. вода и сол, разбърква се добре и с получената смес се заливат зеленчуците.
3

Ястието се пече 30 минути на 180 градуса и след това фурната се усилва и гювечът се запича за 10-ина минути. Украсява се с мащерка и се сервира.


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: