Панирано тофу с диви гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2010
Панирано тофу с диви гъби
 
Необходими продукти:
150 г тофу
30 г лук
20 г моркови
10 мл червено вино
90 г стерилизирани домати
1–2 стръка пресен розмарин
1–2 стръка пресен босилек
3–4 скилидки чесън
1 г сол
1 г черен пипер
2 г захар
олио за запържване
брашно и галета за овалване
50 г гъби „Пачи крак“ (печурки)
50 г червени чушки
30 г патладжани
30 г лук
50 мл червено вино
10 г рукола
50 мл олио (палмово масло)
1 г къри
1/2 глава чесън
1 яйце
олио за запържване



Начин на приготвяне:
1
Панирано тофу с диви гъби
Тофуто се нарязва на 3–4 слайса, които се панират в брашно, разбитото яйце и галета. Изпържват се в олиото. Зеленчуците се почистват, нарязват се във форми по желание. Олиото се сгорещява и нарязаните зеленчуци се сотират на тиган в следната последователност: лук, чушки, патладжани, гъби. Овкусяват се с кърито и се гасят с виното.
2
Панирано тофу с диви гъби 2
Морковите, лукът, чесънът, за доматения сос се почистват и се нарязват наедро, прибавят се розмаринът и стеблата босилек. Запържват се в сгорещено олио, гасят се с виното, след това розмаринът и стеблата босилек се изваждат. Прибавят се обелените домати и когато заври, се овкусява със солта, захарта, черния пипер и листата босилек. Когато сосът е готов, се пасира и се прецежда през цедка.
3
Панирано тофу с диви гъби 3
Зеленчуците се поставят в подходяща чиния като канапе, отгоре се разпределя тофуто и се залива с част от доматения сос. Останалият доматен сос се сипва в сосиера. Декорира се с руколата и чесъна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: