Запечени печурки с „Ементал” и домати

Дата: 17.06.2010
Източник: Бон Апети
Запечени печурки с „Ементал” и домати
 
Необходими продукти:
800 г печурки
1/2 връзка магданоз
2 стръка риган
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
50 г краве масло
3 с. л. зехтин
200 г сирене „Ементал
300 г пресни домати
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбите се нарязват на филийки и се сотират в зехтина и маслото за 3–4 минути. Сипва се бялото вино и след като течността се изпари, се сипват наситнените чесън, риган и магданоз. Добавят се доматите, нарязани на кубчета. Овкусява се със сол и пипер.
2
Подготвените гъби се изсипват в подходящ съд и се покриват с резени „Ементал”. Сместа се пече 20 минути на 200 градуса до златист цвят.
 
 
Свет:
Ястието се сервира към основни блюда или като предястие, поръсено с магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


322 ДУШИ ОНЛАЙН
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта