Зеленчуков трибагреник

Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за зеленото пюре:
250-300 г броколи
200 г спанак
150 г извара
50 г орехови ядки
2 яйца

за картофеното пюре:
125 г сирене
500 г пресни картофи
1 белтък
4-5 стръка копър
2-3 щипки индийско орехче

за морковеното пюре:
500 г моркови
50 г кашкавал
30 г масло
1 жълтък
2 стръка лук

за соса:
50 г масло
50-80 г кашкавал
250 мл студено прясно мляко
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков трибагреник
Спанакът се попарва за секунди във вряла вода. След това се охлажда с леденостудена вода и се изцежда.
2
Зеленчуков трибагреник 2
Стъблата на броколите се отрязват и се обелват, слагат се с розичките в тенджера. Всички зеленчуци (без спанака) се сваряват на пара или в подсолена вода за 15 минути в отделни съдове.
3
Зеленчуков трибагреник 3
Броколите и спанакът се пюрират заедно. Добавят се изварата, две от яйцата, солта и смлените със сол орехови ядки. Сместа се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печенеформа за кекс (30 см), като се натиска с лъжица, за да излезе въздухът.
4
Зеленчуков трибагреник 4
Картофите се намачкват, прибавят се белтъкът, сиренето "Крема", наситненият копър, индийското орехче и се посолява. Разбърква се и се разпределя върху пюрето броколи във формата за кекс.
5
Зеленчуков трибагреник 5
Лукът се наситнява и се запържва в предварително загрятото масло. Морковите се намачкват, добавят се сотираният лук, сол, настърган кашкавал, 1 жълтък. Разбърква се.
6
Зеленчуков трибагреник 6
Сместа се разпределя върху картофеното пюре. Пече се на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути. След това се обръща върху дъска и се оставя за 10 минути. Нарязва се на филии.
7
Зеленчуков трибагреник 7
Сосът се приготвя, като брашното се запържва в масло за 30 секунди. Налива се млякото. Щом кипне, се посолява и се добавя настърганият кашкавал. Разбърква се непрекъснато, докато кашкавалът се разтопи. Трибагреникът се залива със соса и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: