Зеленчукова супа с паста „Орзо“

Постна и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г паста „Орзо“
200 г спанак
4 скилидки чесън
2 печени червени чушки
2 моркова
1–2 стръка стеблена целина
1 зелена чушка
1 стрък праз
4 стръка мащерка
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова супа с паста „Орзо“
Морковите, празът и двата вида чушки се почистват и се нарязват на кубчета, а чесънът се накълцва.
2
Зеленчукова супа с паста „Орзо“ 2
Зеленчуците се запържват в зехтина.
3
Зеленчукова супа с паста „Орзо“ 3
Налива се бульонът, прибавя се обелената и наситнена целина и супата се вари 20 минути.
4
Зеленчукова супа с паста „Орзо“ 4
Добавят се доматите, пастата и наситнената мащерка и се оставя на котлона за още 8–10 минути.
5
Зеленчукова супа с паста „Орзо“ 5
Слага се накълцаният спанак и след 1–2 минути супата се отстранява от огъня.
6
Зеленчукова супа с паста „Орзо“ 6
Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2023
Страхотна е! Благодаря за чудесната идея - хранителна, лека, сладка, но и леко накиселява от доматите. Само спанак не сложих, тъй като не обичам. Но всичко останало е много вкусно :)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2023
Лесна и вкусна рецепта. Замених пастата с киноа и се получи превъзходно. Остава в графа Любими.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2020
Водата трябва да е повече - поне 1.5 литра за посоченото количество зеленчуци. Чудесен завършек е гръцката застройка Авголемоно.
3.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2020
Много вкусна!Ползвах сурови чушки.
2.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Богата на аромати, лесна и бърза за приготвяне. Благодаря Ви че внасяте такъв цвят, разнообразие и креативност в тази група ястия.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: