Жълтъците за свареното и замразено яйце се отделят и се варят при непрекъснато разбъркване на водата, докато тя стигне 55 градуса. След това се оставят на водна баня с лед. Слагат се в друг съд и се замразяват при – 20 градуса за 12 часа.
Замразените жълтъците се изваждат и се оставят да се размразят в хладилника 12 часа. Веднъж размразени се слагат в спринцовката.Замразените жълтъците се изваждат и се оставят да се размразят в хладилника 12 часа. Веднъж размразени се слагат в спринцовката. Добавя се олиото с джинджифил в плосък съд, така че да има 1 см височина. Оформят се с помощта на спринцовката лентички от жълтък и с ножичка се правят по 1см дълга всяка. Трябва да излязат 25 жълтъчени лентички на човек. Оставят се потопени в олиото, прави се преди сервиране на платото.
В тенджера се смесват 200 мл вода с водораслите и се оставят да кипнат. Отдръпват се от котлона и се запарва за 5 минути.В тенджера се смесват водата с водораслите и се оставят да кипнат. Отдръпват се от котлона и се запарва за 5 минути. Отстраняват се водораслите, кипва се отново и се добавя сушената риба тон. Запарва се 10 минути, прецежда се с етамин и се съхранява.
Млеката за суроватката се поставят върху фина цедка без да им се разваля формата. Оставят се заедно с цедката в хладилника за 6 часа, а отделената суроватка се съхранява в хладилник.
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...