Сините сливи са безспорният български фаворит, сред множеството сортове сливи, които се предлагат на нашия пазар. По правило те са най-вкусни, когато са меки и добре узрели, а сушени – могат да се похапват целогодишно.
Мармаладът и компотът от сини сливи са задължителен елемент от родната кулинарна традиция, тъй като освен, че са изключително вкусни, те се приготвят бързо и сравнително лесно, като е важно да се знае, че сливите за консервиране, трябва да са без костилки, защото в тях се съдържа отровно вещество.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...