Курабийки със сини сливи

Дата: 18.11.2014
Източник: Бон Апети
Курабийки със сини сливи
 
Необходими продукти:
150 г сушени сини сливи (без костилки, от по-сочните)
50 мл тъмен ром (или „Амарето”)
брашно и захар за овалване
за тестото с извара:
300 г пълномаслена извара
160 г краве масло (със стайна температура)
1 яйце
220 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
100 г захар
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Загрейте фурната на 190 градуса с вентилатор (на 210, ако е без). Залейте сливите с алкохола, оставете ги да се ароматизират.
2
В купа смесете изварата, маслото, захарта, яйцето и ванилията. Прибавете брашното и бакпулвера и разбъркайте – трябва да получите гъсто тесто. Оставете в хладилник за 20 минути.
3
Подсушете сините сливи, оваляйте ги в брашно. След това една по една ги обвийте в тесто, оваляйте ги в захар и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги за около 25 минути.

Съвет: Вместо сушени сливи може да използвате сушени смокини или кайсии или микс от плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2016
Много вкусни! Отвътре малко глетави ми станаха, но пак вкусни ммого! Бях включила фурната на 200градуса..явно тр да се почне от 150.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2015
Разкошни. Моите станаха гигантски, трудно е да се постигне по-малък размер, но са супер вкусни.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2015
Ракошни са!
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Наистина много вкусни ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Пица „Маргарита“
Maria Stoykova се регистрира в сайта.
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
SuperMag коментира рецептата Пиле с грах и гъби
SuperMag се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта