Този сочен и полезен плод, с неподозирана притегателна сила идва от Дървото на познанието и е може би единственият плод, който символизира толкова много противоположни неща.
Ябълките са богати на минерални соли, като калций, желязо и магнезий, витамини от В групата, витамини РР и С и притежават терапевтични и лечебни свойства.
Освен, че е много сочна, вкусна и полезна, ябълката има и изключително широко кулинарно приложение.
С нея може да приготвите (почти) всичко – от ароматен пай до мармалад за гарнитура на шницели.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...