Ябълкови рози

Красива форма, познат и обичан вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
4 сладко-кисели ябълки
120 г захар
1 с. л. канела
сокът от 1 лимон
60 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Ябълкови рози
Ябълките без да се белят се режат на две вертикално и се почистват от семките.
2
Ябълкови рози 2
Режат се на филийки с дебелина 0,5 см, които се поставят в тенджера, поливат се с 200 мл вода и сока от лимона и се оставят на огъня съвсем леко да омекнат.
3
Ябълкови рози 3
След това се поливат с ледена вода, отцеждат се много добре и се изсушават върху кухненска салфетка.
4
Ябълкови рози 4
Бутертестото леко се разточва, маже се с част от разтопеното масло и се поръсва със смесените захар и канела.
5
Ябълкови рози 5
Реже се на дълги ленти с дебелина 2 пръста, които се разрязват на две по-къси. Върху всяка лентичка, застъпвайки се, се подреждат от ябълковите парчета.
6
Ябълкови рози 6
Навиват се на рула, подреждат се в плитка тава с пергамент на дъното, като леко се притискат.
7
Ябълкови рози 7
Поливат се с останалото масло, поръсват се с останалата захар с канела и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2020
Станаха много вкусни! Използвах 1/3 от посоченото колиество захар, като захарта беше кафява. Добавените орехи допълниха прекрасно вкуса!
10.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Получиха се много добре :)
9.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2015
Макар че не бяха най-красивите, бяха много вкусни! Май попрекалих с \'омекването\' на ябълките и се поразкашкаха малко, ама пак стана :)
8.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2015
Мойте станаха мн грозни горките :( ама нищо другия път по- добре!
7.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Аз също сложих орехи и ги изпекох във формички за мъфини.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: