Салата от моркови и брюкселско зеле
Лора и Стоян
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
05.02.2017 Много здравословна и вкусна салата! Понеже я правих само за себе си разбърках заедно всички продукти. Не съм я редила на пластове. Не е толкова красива, но пак е добре - прилича на зеле с моркови и майонеза.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
01.05.2016 Салата изненадва със свеж и много приятен вкус - хрупкава, сочна, слако-кисела ... Направих я в къщи, а след това и на колегите в офиса - всички я харесаха!
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
07.05.2014 Благодаря за подробния отговор и се извинявам за въпроса,но не гледам предаването(чета рецептите тук),а и не живея в България
Благодаря отново!
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
05.05.2014 Кремена, както сме показвали и коментирали и преди в предаването, у нас под това име (селъри) е популярен сорт целина, отглеждан специално заради стеблата. Българското й име би трябвало да бъде стеблена целина, но по магазините се продава като селъри, затова я наричаме така.
Иначе има 3 вида целина: едната се гледа заради грудката – тя е най-познатата у нас и я наричаме целина. Има голяма, вкусна, ароматна грудка, тънки стебла с груби нишки и големи, твърди листа. Има силен аромат.
Втората е стеблената или селъри. При нея стеблата са дебели, сочни, почти без нишки в тях, могат да се готвят като зеленчук. Грудката е съвсем малка, рядко има листа. Ароматът на стеблата е много по-деликатен, отколкото на грудката.
Третият вид е кервизът, който се гледа само заради листата. Стеблата са къси, листата са крехки, малки, напомнят на магданозените. Грудката също е малка. Използват се за туршии, слагат се и в супи, имат силен аромат.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
04.05.2014 Да разбирам ли,че селъри всъщност е целина?
|
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...
Представлява вечнозелено дърво, разпространено в Югоизточна Азия, което на височина достига до 20 м и...
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...