Салата от моркови и брюкселско зеле

Колкото по-лошо е времето навън, толкова повече витамини ни трябват
Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи моркова
300 г брюкселско зеле
1/4 глава червено зеле
1/2 глава червен лук
1 с. л. зехтин
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
1 с. л. лют сос „Шрирача“
8 с. л. зехтин
6 с. л. ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата от моркови и брюкселско зеле
Морковите се обелват и с белачка се оформят на тънки дълги ленти, които се поставят по три-четири една върху друга, навиват се и полученото руло се реже натънко. Когато се развие, се получават ивички като слама.
2
Салата от моркови и брюкселско зеле 2
Червеното зеле се реже натънко с мандолина, а лукът – на полумесеци.
3
Салата от моркови и брюкселско зеле 3
Брюкселското зеле се разполовява, подсушава се и се запържва се в зехтина. След 1–2 минути се прибавя захарта и щом зелето омекне, се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да се охлади.
4
Салата от моркови и брюкселско зеле 4
В купа се смесват зехтинът, оцетът, лютият сос, сол и пипер на вкус и се разбиват, докато се получи еднородна смес.
5
Салата от моркови и брюкселско зеле 5
Зеленчуците се смесват в купа и се овкусяват с дресинга.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2018
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2014
Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Галина, брюкселското зеле е сурово. Само се запържва в зехтина заедно с останалите продукти, които са посочени в рецептата.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Брюкселското зеле сурово ли е или бланширано?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: