Салата с киноа, печени чушки и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г киноа
1 кг червени чушки
1 консерва нахут (400 г)
250 г овче сирене
80 мл зехтин „Екстра върджин“
1 връзка пресен лук
1 лимон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за декорация:
1 червена калифорнийска чушка
4 стръка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Салата с киноа, печени чушки и сирене
Чушките (без тази за декорацията) се почистват от дръжките и семките и се изпичат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Слагат се в купа и се покриват с фолио за свежо съхранение, за да се задушат. Щом се охладят, се обелват и се разрязват по дължина на тънки ленти.
2
Салата с киноа, печени чушки и сирене 2
Киноата се сварява в 2 л вода за около 15 минути. Отцежда се и се залива със студена вода, за да се спре процесът на варене. Нахутът се отцежда от водата. Кората на лимона се настъргва, сокът се изтисква.
3
Салата с киноа, печени чушки и сирене 3
В купа се смесват отцедената киноа, нарязаните чушки, нахута, лимоновите кора и сок, наситнените магданоз и пресен лук. Подправят се със зехтина, сол и черен пипер.
4
Салата с киноа, печени чушки и сирене 4
Салатата се гарнира с нарязаното на кубчета сирене и се украсява с лентички от калифорнийската чушка и стръкове пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2020
И на нас ни хареса. Аз замених нахута с царевица, просто вкъщи повече я обичат
3.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2019
С малки промени, това е резултата. Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2014
Супер вкусно мезе за ракийка!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2013
любима салатка за летните вечери
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: