Лятна салата с жито и царевица

Питателна, вкусна и много пъстра
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г жито
2 кочана прясна царевица
2 розови домата
1 патладжан
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава червен лук
1 връзка копър
1 връзка магданоз
140 мл зехтин
1 лимон
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Лятна салата с жито и царевица

Житото се сварява във вода за около 25 минути. Зрънцата на царевицата се отделят от кочана и се бланшират за 2–3 минути. Обливат се със студена вода и се оставят се отцедят.

 


2
Лятна салата с жито и царевица  2

Патладжанът се пече цял за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това се охлажда, обелва се и се накълцва.

 


3
Лятна салата с жито и царевица  3

Доматите се нарязват на кубчета, чушките се наситняват. Лукът се нарязва на жулиен.

 


4
Лятна салата с жито и царевица  4

В купа се смесват доматите, чушките, лукът, наситнените копър и магданоз, патладжанът, царевицата и охладеното жито.

 


5
Лятна салата с жито и царевица  5

Всички продукти се разбъркват и се овкусяват със смесените в друга купа сок от лимон, зехтин, сол и черен пипер. Разбърква се. Салатата се охлажда поне за 40 минути в хладилник.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
Салата е много приятна на вкус, умело са съчетани продуктите. Също е отлична за диета. единственият минус е, че изисква повечко време.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2014
Салатата е супер сполучлива и вкусна, но аз лично бих намалила количеството на житото, мисля че около 200 гр. са достатъчни.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2014
ще я опитаме!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2013
Салатата приготвих с посочените продукти,без патладжана .Замених го с тиквичка ,изпечена на грил с чесън .Накрая добавих бял пипер,вместо черен, за по-деликатен вкус на салатата .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: