Сливи за всеки вкус


0
87107

Срещат се в множество най-различни варианти и са широко разпространени из всички територии с умерен климат, в това число и в България. Сливовото дърво е издръжливо и вирее безпроблемно върху всякакви терени. Сред разнообразието от видове и сортове сливи, като безспорен фаворит у нас се открояват сините сливи. Наред с богатото им кулинарно приложение и великолепния им вкус, сините сливи са и много полезни. Консумацията им е препоръчителна при хипертония и заболявания на бъбреците, тъй като калиевите соли, които съдържат, спомагат за извеждането на водата и готварската сол от организма.

Най-подходящи за похапване са,
когато са меки и добре узрели, а сушени могат да се използват целогодишно. Когато пазарувате, хубаво е да избирате добре узрели плодове, особено ако възнамерявате да им се насладите в сурово състояние, тъй като сливите имат недостатъка, да не доузряват истински. Узрелите плодове имат високо съдържание на захар, поради което са много разпространени в сушен вид.

Сините сливи имат по-твърдо „месо“
от останалите сортове, което ги прави особено подходящи за употреба в сладкиши, както и за приготвяне на компоти. С течение на времето мармаладът и компотът от сини сливи са се превърнали в задължителен елемент от родната кулинарна традиция. Освен, че са изключително вкусни, те се приготвят бързо и сравнително лесно. Важно е да се отбележи, че сливите за консервиране, трябва да са без костилки, защото в тях се съдържа отровно вещество.

Сините сливи са идеално допълнение
не само при приготвяне на сладкиши – фантастични са също и в солени ястия, като придават много приятен, плодов аромат на сосове, поднесени с дивеч, птиче, телешко или свинско месо.

Pinterest
Коментари (0)



Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
VKrilatska се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Крем карамел с тиква
Дани Голешева се регистрира в сайта.
Ива Печашка се регистрира в сайта.
Mariya VesDndrv се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Агнешка дроб-сарма
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта