Индонезийски сладкиш със сини сливи

Истински кулинарен шедьовър
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
20 жълтъка
4 белтъка
500 г краве масло (на стайна температура)
3 с. л. подсладено кондензирано мляко
300 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
200 г брашно
1 щипка канела
1 щипка джинджифил
3 с. л. бренди
100 г сушени сливи (без костилки)


Начин на приготвяне:
1
Индонезийски сладкиш със сини сливи
Жълтъците се разбиват до побеляване, заедно със захарта и бурбонската ванилова захар.
2
Индонезийски сладкиш със сини сливи 2
Маслото и кондензираното мляко се разбиват на крем.
3
Индонезийски сладкиш със сини сливи 3
Белтъците се разбиват на сняг.
4
Индонезийски сладкиш със сини сливи 4
Брашното се смесва с канелата и джинджифила.
5
Индонезийски сладкиш със сини сливи 5
Разбитото масло се добавя към жълтъците и се разбърква.
6
Индонезийски сладкиш със сини сливи 6
При постоянно бъркане се налива брендито.
7
Индонезийски сладкиш със сини сливи 7
Прибавят се белтъците.
8
Индонезийски сладкиш със сини сливи 8
Накрая се сипва брашното.
9
Индонезийски сладкиш със сини сливи 9
Сушените сливи се нарязват натънко.
10
Индонезийски сладкиш със сини сливи 10
Малка част от маслено-яйчената смес се сипва в застлана с пергаментова хартия квадратна форма за печене и се разстила на тънък пласт.
11
Индонезийски сладкиш със сини сливи 11
Блатът се пече 7–8 минути на грил програма, докато стане карамелен на цвят.
12
Индонезийски сладкиш със сини сливи 12
Изважда се, притиска се с шпатула и се надупчва с клечка за зъби.
13
Индонезийски сладкиш със сини сливи 13
Отгоре се разпределят част от сливите.
14
Индонезийски сладкиш със сини сливи 14
Отново се сипва от тестото и се разстила натънко.
15
Индонезийски сладкиш със сини сливи 15
Пече се 7 минути на грил програма, притиска се и се надупчва.
16
Индонезийски сладкиш със сини сливи 16
Процедурата се повтаря, докато тестото свърши, като сливите се редят през един пласт.
17
Индонезийски сладкиш със сини сливи 17
Последният блат се пече 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
18
Индонезийски сладкиш със сини сливи 18
Кексът се отделя от стените на формата с нож.
19
Индонезийски сладкиш със сини сливи 19
Изважда се, като се обръща.
20
Индонезийски сладкиш със сини сливи 20
Хартията за печене се отстранява, кексът се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: