Пилаф със сушени плодове

Тук се впечатлихме от прекрасния ориенталски вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2013
Пилаф със сушени плодове
 
Необходими продукти:
4 моркова
3 глави лук
100 г сушени кайсии
100 г стафиди
100 г сушени сини сливи без костилка
1 ч. л. канела
2 ч. ч. ориз „Басмати”
60 мл зехтин
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пилаф със сушени плодове

Лукът и морковите се почистват и се нарязват на ивички. Запържват се в сгорещения зехтин.

 


2
Пилаф със сушени плодове 2

Прибавят се канелата и оризът, предварително измит под течаща вода, както и 2 ч. ч. вода, солта и нарязаните наедро сушени сливи и кайсии. Сипват се и стафидите.

 


3
Пилаф със сушени плодове 3

Поставя се капак и ястието се оставя на тих огън за около 15 минути, след това се изключва и оставя за още 5 минути без да се отваря. Сервира се топло.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Невероятен плодов вкус и аромат, който се допълва от канелата. Ако желаете, може да замените зехтина с масло - става още по-вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: