Свежестта им прилича


0
66106

На лятото му подхождат свежи и леки храни. Салатите са вечното черно за сезона, а плодовете са по-вкусни от всякога. Без значение, колко полезни продукти купувате, техният най-голям враг е срокът на годност. Той превръща и най-апетитната круша в нездравословна и неприятна на вкус бивша круша, а увехналите листа на зеленчуците, потъмнелите ябълки и мухълът върху месните и млечни продукти са често срещана загуба на пари и удоволствие. За щастие, вече съществуват доста добри решения на тези добре познати проблеми. Представяме ви няколко от най-практичните съвети за удължаване срока на годност на хранителните продукти, които ще ви помогнат да се храните по-здравословно и да изхвърляте по-малко храна.

1. Съхранявайте зеленчуците и плодовете отделно, в специално разработени за това отделения за балансиране на влагата в хладилника. Лидерите в индустрията, като LG Electronics, имат в хладилниците си специални решетки за балансиране на влагата. Това са контейнери със специална оребрена повърхност, в които влагата постепенно се изпарява отгоре, осигурявайки оптимална влажност за продуктите. Така зеленчуците и плодовете запазват трайно свежестта си. Както е известно, много плодове и зеленчуци отделят етилен, а други са по-чувствителни към този естествен газ. Плодове и зеленчуци, отделящи етилен, са например авокадо, банани, киви, манго, круши, сливи и домати. Тези, които са чувствителни към него пък са ябълки, броколи, моркови, краставици, зелен боб, зелени салати, картофи и диня. Ето защо оптимално добро решение би било да поставите тези видове продукти в отделни отделения, с решетки за балансиране на влагата. Така ще ги съхраните свежи за много по-дълго време.

2. Мястото на прясното месо, рибата и доматите е в отделението с оптимален температурен диапазон. Често прибираме доматите в хладилника, заедно с найлоновия плик, в който сме ги купили, което е неправилно, защото по този начин, доматите узряват много по-бързо, омекват и се развалят. Най-лесно може да запазите доматите свежи, като ги сложите (без торбичка) в отделението Fresh 0 Зона, което всеки хладилник от LG притежава и което е специално разработена за съхраняване на продукти при оптимален температурен диапазон. Предният капак позволява, в това отделение да се поддържа различна температура, в сравнение с температурата в останалата част на хладилника. Така във Fresh 0 зоната се поддържа постоянна температура, която запазва храната свежа по-дълго време. Fresh 0 зоната е изключително подходяща за съхранение на прясно месо и риба.

3. Когато замразявате зеленчуци и месо във фризера използвайте домакинско фолио, което ще ги запази вкусни повече от месец. Във фризера е и мястото на най-добрата противовъзпалителна подправка – джинджифилът. Замразяването му ще ви позволи не само да настържете много по-лесно кората му, но и да го запазите в добро състояние за по-дълго време.

И за да е още по-лесно и удобно…
Всички нови хладилници от LG са изключително енергийно ефективни и се грижат за вашия комфорт чрез подобрените си функции:
· Изключително безшумен инверторен линеен компресор с цели 10 години гаранция, който автоматично настройва охлаждащия си капацитет въз основа на натовареността, генерирайки по-малко вътрешно триене;
· Total No Frost технология запазва храната свежа за по-дълго, създавайки перфектна среда за съхранение на хранителните продукти;
· С умната система за Smart Diagnosis вече няма да се притеснявате за евентуално възникнал проблем с вашите продукти. Функцията дава възможност на служителите по поддръжката бързо да диагностицират потенциални проблеми с хладилника, без да се налага посещение до дома ви. Просто натискате бутона и доближавате телефона до хладилника си.

И не на последно място, не забравяйте да почиствате редовно вашия хладилник, защото колкото и иновативен и умен да е той, тази работа все още си остава ваше задължение.

Pinterest
Коментари (0)



vangeliq се регистрира в сайта.
Таня Пенкова се регистрира в сайта.
Лиляна Спасова се регистрира в сайта.
Надя Михнева коментира рецептата Доматени кюфтета
Mimi Petrova се регистрира в сайта.
Любослава Петкова се регистрира в сайта.
gld се регистрира в сайта.
Валентина Илиева коментира рецептата Торта „Опера“
Анна коментира рецептата Щрудел с ябълки и круши
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта