Универсалният сос


0
64271

С настъпване на есента, традиционно, започваме да внасяме промени в менюто си. През ноември една салата с майонезена заливка не би „натежала" така, както през юлските жеги например. Ако сте сред многобройните почитатели на един от най-популярните сосове в света – майонезата – отдавна сами сте се убедили, колко многофункционален, удобен и практичен е този продукт. Смело можете да използвате майонеза както за сандвичи, така и за различни видове сосове или салати. Няма да се изложите, ако я включите и в менюто за гости.

Историята...
Редица любопитни факти относно произхода на майонезата са свързани с френския град Майон. През 1757 година, по време на обсадата на града от англичаните, по поръчка на херцог дьо Ришельо бил приготвен нов вид сос, направен от жълтъци със зехтин. Бил наречен „Майонски сос“ – на името на града, в който е създаден, а по-късно започнали да го наричат накратко майонеза.  

Днес
една от най-популярните и продавани марки у нас е майонеза „Краси”. Повече от 20 години продуктът успява да запази непроменени качеството и вкуса си и заема водещо място на родния пазар, с дял от над 72%. Традиционната българска майонеза е носител на редица авторитетни отличия oт редица специализирани изложения и кулинарни форуми. Освен познатия класически вариант се произвеждат още много други видове майонеза, сред които  нискомаслена, лека и свежа, а също така и различни сосове с масленост само 25%. Майонезата с фибри е добър избор при рационално и разнообразно хранене – тя е вкусна добавка към салати, паста, риби и меса, а нискомаслената майнеза може спокойно да се консумира и по време на диета.

Mайонеза „Краси” се приготвя с рафинирано слънчогледово олио, богато на ненаситени мастни киселини, които са много важни за метаболизма и основните жизнени функции. Витамин Е, който съдържа, е мощен антиоксидант, известен и с позитивното си действие върху имунната и сърдечно-съдовата система. Използват се само и единствено екологично чисти продукти и натурални, ароматни подправки, без заместители и изкуствени подобрители. Предлага се в практични и екологични опаковки с различни грамажи и вместимости, съобразени със специфичните желания на потребителите.

Pinterest
Коментари (0)



Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
VKrilatska се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Крем карамел с тиква
Дани Голешева се регистрира в сайта.
Ива Печашка се регистрира в сайта.
Mariya VesDndrv се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Агнешка дроб-сарма
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта