Пащърнак със сос „Ремулада“

Елегантен компаньон на печено или варено месо
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг пащърнак
1 малка глава червен лук
2 скилидки чесън
150 г кисели краставички
50 г филенца бяла аншоа
80 г сирене „Ементал”
100 г цедено кисело мляко
200 г майонеза
1 лимон
1 с. л. дижонска горчица
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
копър за украса


Начин на приготвяне:
1
Пащърнак със сос „Ремулада“

Пащърнакът се обелва, настъргва се на едро ренде и се бланшира за 3–4 минути в кипяща вода, в която се слага и сокът от половината лимон. След това се шокира в ледена вода и се отцежда.

 

 


2
Пащърнак със сос „Ремулада“ 2

В купа се смесват лукът и киселите краставички, нарязани на много ситно,  наситнените филенца аншоа, копърът, пресованият чесън, настърганият на ситно ренде ементал, цеденото мляко, майонезата, горчицата, останалият лимонов сок, сол и черен пипер.

 


3
Пащърнак със сос „Ремулада“ 3

Накрая се прибавя и добре отцеденият пащърнак. По желание се поръсва с естрагон.

 


4
Пащърнак със сос „Ремулада“ 4

Оформя се в чиния и се поднася със стръкчета копър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: