Закуска в неделя


0
15882

Според пълнежа си баниците могат да бъдат солени – със сирене, извара, спанак, месо, праз, гъби, зеле, риба, както и сладки – с тиква, ябълки, конфитюр и др. Според формата си те са триъгълни, вити или правоъгълни, а според оформянето си – наложени, сгънати и вити.

Вкусна домашна баница се приготвя от тънко разточени листа, направени от висококачествено брашно с висока разтегливост и еластичност.

За да приготвите сполучливо тесто за баница трябва да спазите следните правила:
• брашното за баници да е отлежало, сухо и пресято;
• водата да е студена и да се добавя постепенно, за да стане тестото по-еластично и разтегливо;
• ако използвате яйца, те трябва да се разбият предваритварително;
• в брашното се прави кладенче и се добавят солта и другите продукти;
• готовото тесто се завива с кърпа или се намазва със смес от масло и олио, за да не хване коричка, като се оставя да отпочине около 15–30 минути, в зависимост от желаната твърдост.

Ако нямате време и възможност, сами да приготвите тестото за любимите банички може да използвате и готови точени кори, както и да импровизирате с плънката изцяло по ваш вкус и предпочитание – важното е, крайният резултат да се хареса на всички у дома и да изчезне бързо от чиниите... 

Pinterest
Коментари (0)



Diana Gorcheva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Запеканка „Юм-Кааш“
Mili Georgieva се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова се регистрира в сайта.
Ася Вълчева коментира рецептата Бананови палачинки
Росица Иванова се регистрира в сайта.
Йонка Анастасова се регистрира в сайта.
Росица Минчева се регистрира в сайта.
Celyan Celyan се регистрира в сайта.
nellyan коментира рецептата Шведски гратен със сьомга
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта