Закуска в неделя


0
77468

Според пълнежа си баниците могат да бъдат солени – със сирене, извара, спанак, месо, праз, гъби, зеле, риба, както и сладки – с тиква, ябълки, конфитюр и др. Според формата си те са триъгълни, вити или правоъгълни, а според оформянето си – наложени, сгънати и вити.

Вкусна домашна баница се приготвя от тънко разточени листа, направени от висококачествено брашно с висока разтегливост и еластичност.

За да приготвите сполучливо тесто за баница трябва да спазите следните правила:
• брашното за баници да е отлежало, сухо и пресято;
• водата да е студена и да се добавя постепенно, за да стане тестото по-еластично и разтегливо;
• ако използвате яйца, те трябва да се разбият предваритварително;
• в брашното се прави кладенче и се добавят солта и другите продукти;
• готовото тесто се завива с кърпа или се намазва със смес от масло и олио, за да не хване коричка, като се оставя да отпочине около 15–30 минути, в зависимост от желаната твърдост.

Ако нямате време и възможност, сами да приготвите тестото за любимите банички може да използвате и готови точени кори, както и да импровизирате с плънката изцяло по ваш вкус и предпочитание – важното е, крайният резултат да се хареса на всички у дома и да изчезне бързо от чиниите... 

Pinterest
Коментари (0)



229 ДУШИ ОНЛАЙН
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
Антоанета Ватова се регистрира в сайта.
iliyananedyalkov коментира рецептата Шоколадов тарт с малини
Tony Mihaylova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта