Чийзкейк с моркови

Изкусителен десерт без печене, покрит с карамел и печени орехи
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г крем сирене
600–700 г моркови (200 мл сок)
150 г чаени бисквити
100 г заквасена сметана
100 г пудра захар
50 г краве масло
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 щипка канела

за заливката:
100 мл животинска сметана
50 г захар
50 г орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с моркови
Бисквитите се натрошават и се разбъркват с разтопеното масло.
2
Чийзкейк с моркови  2
Сместа се разстила във форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см), като се притиска, за да се оформи блат. Прибира се в хладилник за 20 минути, за да стегне.
3
Чийзкейк с моркови  3
Крем сирененето се разбива с пудрата захар и с ваниловата захар.
4
Чийзкейк с моркови  4
Морковите се изстискват в сокоизстисквачка – трябва да се получи 200 мл сок.
5
Чийзкейк с моркови  5
Морковеният сок се сипва при крем сиренето и хубаво се разбърква.
6
Чийзкейк с моркови  6
Прибавят се заквасената сметана и ароматите – канелата, индийското орехче и джинджифилът. Разбърква се.
7
Чийзкейк с моркови  7
Кремът се изсипва върху бисквитения блат и десертът се прибира в хладилник за поне 6 часа.
8
Чийзкейк с моркови  8
Захарта за заливката се карамелизира. Налива се сметаната и се готви, докато се разтвори карамелът. Охлажда се.
9
Чийзкейк с моркови  9
Чиизкейкът се залива с карамела и се поръсва със запечени и накълцани орехи. Оставя се в хладилник за още 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
Много е вкусен!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2015
Изгелжда много вкусен скоро ще го пробвам и ще пратя снимка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



130 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: