Крем пита от Блед

Прочут сладкиш от Словения
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 листа бутертесто
400 мл животинска сметана (студена)
1 с. л. захар
пудра захар за поръсване

за крема:
5 яйца
200 г захар
5 с. л. брашно (+ за поръсване)
1 с. л. тъмен ром
1 ванилия
800 мл прясно мляко

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Крем пита от Блед
Бутертестото се разточва леко върху набрашнен плот.
2
Крем пита от Блед 2
От него се режат два блата, малко по-големи от размера на квадратна форма с махащо се дъно.
3
Крем пита от Блед 3
Надупчват се с вилица.
4
Крем пита от Блед 4
Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
5
Крем пита от Блед 5
Кремът се приготвя като жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината от захарта за крема, брашното, рома, ванилията и половината от прясното мляко.
6
Крем пита от Блед 6
Прехвърлят се в касерола, налива се останалото мляко и се готви, при непрекъснато бъркане, докато се получи гъст крем, след което се охлажда леко.
7
Крем пита от Блед 7
Белтъците се разбиват на пяна, към тях се слага останалата захар за крема и отново се разбиват, докато станат на сняг.
8
Крем пита от Блед 8
Кремът от жълтъци се смесва с белтъците, и се разбърква.
9
Крем пита от Блед 9
Блатовете се разделят надве през средата с нож за хляб.
10
Крем пита от Блед 10
Меките части се отстраняват и блатовете отново се съединяват.
11
Крем пита от Блед 11
Дъното на формата се покрива с блат.
12
Крем пита от Блед 12
Отгоре се сипва кремът и се заглажда. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 4 часа.
13
Крем пита от Блед 13
Сметаната се разбива със захарта и крем питата се намазва с нея, като се заглажда много добре.
14
Крем пита от Блед 14
Вторият блат от бутертесто се нарязва на квадратчета, които се подреждат върху сметаната.

15
Крем пита от Блед 15
Крем питата се освобождава от формата.
16
Крем пита от Блед 16
Поръсва се с пудра захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2020
Здравейте! Направих питата, но след 1 нощ в хладилника, кремът не е особено стегнал, така че да може да се нареже на парчета. Май ще трябва да я ядем с лъжицата :) Някой може ли да каже защо така се получи? Възможно ли е да не съм варила крема достатъчно и това да е причината?
17.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2015
ДАНО ДА СЕ ПОЛУЧИ !
16.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Много вкусно.........
15.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Страхотна рецепта!
14.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Страхотна се получи. Изключително вкусна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: