Бадемови банички

Малки, златисти и много хрупкави, с фантастична плънка…
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 фини точени кори
150 г сурови бадеми
125 г пудра захар (+ за поръсване)
1 ванилия
2 с. л. кленов сироп
2 с. л. бадемово масло
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“


Начин на приготвяне:
1
Бадемови банички
Бадемите се смилат и се разбъркват с кленовия сироп, захарта и ванилията.
2
Бадемови банички 2
Бадемовото масло се смесва със зехтина.
3
Бадемови банички 3
С получената смес се намазва една кора. Върху нея се слага втора.
4
Бадемови банички 4
Отгоре се разпределя 1/3 от плънката и се завива руло по дължината.
5
Бадемови банички 5
Нарязва се на по-малки парчета, които се прехвърлят в тава за печене с незалепващо покритие. По същия начин се приготвят и останалите кори и плънка.
6
Бадемови банички 6
Баничките се пекат 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Бадемови банички 7
След като се извадят от фурната, се оставят да се охладят и се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2018
Отново, добро попадение!
3.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Да, Глория, само че вкусът ще е различен.
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2015
Замених бадемите с орехи и ги сиропирах-получи се нещо като баклавички.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Бадемите могат ли да се заместят с орехи?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: