Коледни сладки с портокал

Празнично красиви и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно
100 г захар
2 яйца
50 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. прясно мляко
кората от 2 портокала
2 с. л. бакпулвер
2 с. л. какао
2 ч. л. канела
1 ч. л. карамфил
1 щипка бахар

за глазурата:
250 г пудра захар
40 мл сок от портокал
1 с. л. портокалов ликьор

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Коледни сладки с портокал
Брашното се смесва със захарта, какаото, канелата, бахара, карамфила и бакпулвера.
2
Коледни сладки с портокал 2
Добавя настърганата портокалова кора и се разбърква.
3
Коледни сладки с портокал 3
Прибавят се зехтинът, млякото и яйцата.
4
Коледни сладки с портокал 4
Разбърква се, тестото се оформя на топка, увива се във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
5
Коледни сладки с портокал 5
След това се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 1,5-2 см.
6
Коледни сладки с портокал 6
Изрязват се сладки със формата на ромб.
7
Коледни сладки с портокал 7
Подреждат се в тави и се пекат в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор за 6 минути. След това се охлаждат върху решетка.
8
Коледни сладки с портокал 8
Портокаловият сок и ликьорът се смесват с пресятата пудра захар.
9
Коледни сладки с портокал 9
Сладките се покриват с глазура и се оставят да изсъхнат.
10
Коледни сладки с портокал 10
Може да се съхраняват дълго време в кутия.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2015
Много лесни, бързи и вкусни! 12-годишната ми дъщеря ги направи сама преди малко и сме много горда с резултата
3.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2015
Станаха доста хубави, само че глазурата се получи малко рядка. Може би съм сложила повече портокалов сок.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Гергана, за рецептата използвахме обикновена кристална захар.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2015
Захарта не беше ли кафява?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: